06 34 75 15 30 | 06 54 30 27 15

Home » Blog » Waterleven Experience in de Noordoostpolder

Waterleven Experience in de Noordoostpolder

 

Het verbinden van mensen die samen waardevolle resultaten willen realiseren. Dat is wat ik met veel plezier doe. Samen op zoek naar collectieve kwaliteiten en die zichtbaar maken. Het is een essentieel onderdeel wanneer je als organisatie meer wilt werken vanuit het vakmanschap van je medewerkers. Helemaal gaaf wordt het als je deze verbinding over organisaties heen weet te realiseren. En dat is precies waar ik nu in de Noordoostpolder mee bezig ben.

 

Een belangrijke stap bij ‘werken vanuit vakmanschap’ is om mensen met elkaar te verbinden. De gedachte is dat de kwaliteiten en verlangens van het collectief krachtiger zijn dan die van de losse individuen. Zo ben je in staat om samen waardevolle resultaten te realiseren waar ieder voor zich nooit toe in staat zou zijn geweest. Meestal doe ik dit binnen de contouren van een organisatie. Via business partner Valuesupport deed de kans zich nu echter voor om die verbinding op een heel ander niveau toe te passen.

In de Noordoostpolder zijn er diverse bezienswaardigheden rondom het thema Nederland Waterland. Voorbeelden van die bezienswaardigheden zijn Museum Schokland, het Waterloopbos, het Pioniersmuseum of Urk. Los van elkaar trekken deze locaties maar beperkte hoeveelheden toeristen. De Recreatieondernemers Noordoostpolder (RONOP) hebben daarom het initiatief genomen voor het creëren van een belevingscentrum met als doel om die diverse bezienswaardigheden met elkaar te verbinden om zo een meer waardevolle beleving voor toeristen te creëren.

In opdracht van de RONOP onderzoek ik welke verbindingen hierbij waardevol zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan een sterker imago en duurzame toeristische groei.

 

(Foto Schokland, archief Gerrit Voerman/De Noordoostpolder)