06 34 75 15 30 | 06 54 30 27 15

Home » Waarderend vernieuwen

Waarderend vernieuwen

FXPEOPLE stuurt ontwikkeling en verandering. We maken wederzijdse belangen en kwaliteiten van mensen of partijen inzichtelijk en bouwen verder op wat hen met elkaar verbindt. Dit kan zich zowel binnen uw organisatie afspelen, als organisatie-overstijgend. We managen, onderzoeken, adviseren, begeleiden en coachen op een manier die zich het best laat omschrijven als waarderend, menselijkpragmatisch en resultaatgericht. Deze kenmerken komen terug in waarderend vernieuwen*, onze werkwijze voor ontwikkeling en verandering die leidt tot inzicht en activering. 

 

 

Waarderend Vernieuwen is een vorm van actie-onderzoek. We bieden inzicht in wat alle betrokkenen waarderen aan het heden en in de kwaliteiten die nu al in uw organisatie (of samenwerkingsverband) aanwezig zijn. We maken inzichtelijk wat mensen met elkaar verbindt en creëren een gemeenschappelijk beeld van de verlangde toekomst. We activeren door uw mensen zelf vernieuwende voorstellen te laten doen die de verlangde toekomst dichterbij brengen in praktische en haalbare stappen. We begeleiden hen en maken hierbij maximaal gebruik van de kwaliteiten en het vakmanschap dat aanwezig is.

Met onze werkwijze realiseren we uw verlangens voor de toekomst, met behoud van wat mooi, krachtig en waardevol is aan het heden. Dit zorgt voor eigenaarschap, geeft energie en verbindt alle belanghebbenden aan het ontwikkelings- of veranderingsproces.

 

* Waarderend vernieuwen is gebaseerd op ‘appreciative inquiry’ (AI) – David Cooperrider & Suresh Srivastva (1987).